HomeReceptenVegetarische Paleo Ovenschotel met Zoete Aardappel en Groenten

Vegetarische Paleo Ovenschotel met Zoete Aardappel en Groenten

60 minuten4 portiesOvenschotel
vegetarischPaleoovenschotelmeal prepgezondvezelrijk
Vegetarische Paleo Ovenschotel met Zoete Aardappel en Groenten

Deze voedzame vegetarische ovenschaal is speciaal ontwikkeld voor meal prepping en blijft 3 tot 5 dagen vers in de koelkast. De combinatie van zoete aardappel, courgette en paprika zorgt voor een uitgebalanceerde maaltijd met complexe koolhydraten, vezels en antioxidanten. Door de bereiding in één ovenschaal en het gebruik van houdbare groenten blijft de smaak en textuur ook na meerdere dagen nog uitstekend. De maaltijd is eenvoudig op te warmen zonder dat de groenten papperig worden, waardoor je elke dag een smakelijke verse lunch of diner hebt. Ideaal voor wie gezond, Paleo en vegetarisch wil eten met minimale dagelijkse bereiding.

Ingrediënten

  • 600 gram zoete aardappel
  • 2 stuk courgette
  • 2 stuk rode paprika
  • 1 stuk rode ui
  • 3 teentje knoflook
  • 200 gram champignons
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 0.5 theelepel zout
  • 0.25 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 100 gram spinazie (vers)

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • koekenpan
  • snijplank
  • koksmes
  • meal prep containers
  • aluminiumfolie

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Vet een ovenschaal (ca. 30x20 cm) licht in met 1 eetlepel olijfolie.

2

Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd de courgette en paprika in gelijke blokjes. Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn.

3

Verhit in een grote koekenpan 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook 2-3 minuten tot ze zacht en geurig zijn.

4

Voeg de champignons toe en bak 5 minuten mee tot ze hun vocht loslaten en licht kleuren. Voeg dan de zoete aardappel, courgette en paprika toe en bak nog 5 minuten mee, onder regelmatig roeren.

5

Breng het groentemengsel op smaak met zout, peper, paprikapoeder, tijm en oregano. Voeg als laatste de spinazie toe en roer door totdat deze geslonken is (ongeveer 2 minuten).

6

Schep het groentemengsel in de ovenschaal en zorg dat het gelijkmatig verdeeld is. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de oven.

7

Verwijder de folie en bak nog eens 10 minuten, zodat de bovenkant licht kan karamelliseren en de textuur steviger wordt.

8

Laat de ovenschaal afkoelen tot kamertemperatuur, verdeel daarna in 4 porties in luchtdichte meal prep containers. Bewaar deze in de koelkast.

Voedingswaarden (per portie)

350
Calorieën
9g
Eiwitten
45g
Koolhydraten
12g
Vetten
8g
Vezels

Meal Prep Tips

  • Bewaar de ovenschaal na afkoelen in luchtdichte containers in de koelkast, zo blijft de textuur van de groenten stevig en smaakvol gedurende 3-5 dagen.
  • Om de ovenschotel op te warmen, verwarm je de portie afgedekt met een deksel of magnetronbestendig bord 3-4 minuten op 600 watt, zodat de groenten niet uitdrogen.
  • Je kunt de ovenschotel ook invriezen in porties; ontdooi een dag van tevoren in de koelkast en verwarm zoals beschreven, dit behoudt smaak en structuur.
  • Bereid alle groenten in parallel voor: snijd eerst alle groenten, zodat je efficiënt kunt bakken en de bereidingstijd verkort.
  • Varieer met kruiden zoals rozemarijn of basilicum om de smaak fris en afwisselend te houden, ook na meerdere dagen.
Geschikt voor: vegetarisch, paleo
Beoordelingen

Beoordelingen

0.0
0 beoordelingen
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Log in om dit recept te beoordelen

Deel je mening en help anderen bij het kiezen van de beste recepten.

Inloggen

Nog geen beoordelingen

Wees de eerste die dit recept beoordeelt!

Reacties

Reacties

Log in om reacties te kunnen plaatsen

Inloggen

Nog geen reacties

Wees de eerste die iets deelt over dit recept!

Meer recepten ontdekken?

Download ons gratis e-book met 20 meal prep recepten!

Download e-book