HomeReceptenGeroosterde Paprika Hummus Snackpotjes

Geroosterde Paprika Hummus Snackpotjes

30 minuten5 portiesSnack
frishartiggezondsnackmealprepvegetarischglutenvrijveganistisch
Geroosterde Paprika Hummus Snackpotjes

Deze geroosterde paprika hummus snackpotjes zijn ideaal voor meal prepping en blijven 3-5 dagen vers in de koelkast. De hummus heeft een stevige, romige textuur die goed standhoudt na bewaren en zorgt voor een smaakvolle, voedzame snack. Door het gebruik van geroosterde paprika’s krijgt de hummus een diepe, zoete smaak die ook na koelen behouden blijft. De snackpotjes zijn gemakkelijk in porties te verdelen en kunnen koud gegeten worden of kort opgewarmd worden voor een zachtere smaakervaring. Perfect voor een snelle energieboost tussendoor met een goede balans van plantaardige eiwitten, vezels en gezonde vetten.

Ingrediënten

  • 400 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt
  • 150 gram geroosterde rode paprika's (uit pot of zelf geroosterd)
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 ml extra vierge olijfolie
  • 25 gram tahini (sesampasta)
  • 15 ml versgeperst citroensap
  • 5 gram komijnpoeder
  • 3 gram zout
  • 5 gram paprikapoeder

Benodigdheden

  • keukenmachine of blender
  • snijplank
  • mes
  • maatbeker
  • luchtdichte snackpotjes of kleine bewaarbakjes

Bereidingswijze

1

Bereid alle ingrediënten voor: spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Pel en hak de knoflook fijn. Meet alle kruiden en vloeistoffen af voor een vlotte bereiding.

2

Plaats de kikkererwten, geroosterde paprika’s, knoflook, tahini, citroensap en olijfolie in een keukenmachine of krachtige blender.

3

Mix alles tot een gladde, romige hummus. Stop halverwege om de zijkanten schoon te schrapen zodat alles goed gemengd wordt.

4

Voeg het komijnpoeder, paprikapoeder en zout toe en pulseer nogmaals kort door. Proef en pas indien nodig het zout of citroensap aan voor een uitgebalanceerde smaak.

5

Verdeel de hummus over 5 luchtdichte snackpotjes of bakjes met een inhoud van ongeveer 150 ml, zodat elke portie vers blijft en makkelijk mee te nemen is.

6

Sluit de potjes goed af en bewaar ze in de koelkast. Laat de hummus minimaal 1 uur rusten zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen voordat je ze gebruikt.

7

Voor het serveren kan de hummus koud gegeten worden of kort 20-30 seconden opgewarmd in de magnetron voor een zachtere textuur en intensere smaak. Vermijd langer opwarmen om de textuur niet te veranderen.

Voedingswaarden (per portie)

180
Calorieën
6g
Eiwitten
18g
Koolhydraten
9g
Vetten
5g
Vezels

Meal Prep Tips

  • Bewaar de hummus in goed afgesloten potjes in de koelkast om uitdroging en smaakverlies te voorkomen.
  • Voor langere houdbaarheid kun je de hummus ook invriezen in porties; ontdooien in de koelkast en kort roeren voor gebruik.
  • Verwarm de hummus altijd kort en op laag vermogen om de romige textuur te behouden en smaak niet te verliezen.
  • Snijd eventueel rauwe groenten zoals wortel of komkommer in porties vooraf om er makkelijk bij te eten zonder extra voorbereiding.
Allergenen: sesam
Beoordelingen

Beoordelingen

0.0
0 beoordelingen
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Log in om dit recept te beoordelen

Deel je mening en help anderen bij het kiezen van de beste recepten.

Inloggen

Nog geen beoordelingen

Wees de eerste die dit recept beoordeelt!

Reacties

Reacties

Log in om reacties te kunnen plaatsen

Inloggen

Nog geen reacties

Wees de eerste die iets deelt over dit recept!

Meer recepten ontdekken?

Download ons gratis e-book met 20 meal prep recepten!

Download e-book