HomeReceptenThaise Pomelo Salade met Geroosterde Cashewnoten

Thaise Pomelo Salade met Geroosterde Cashewnoten

25 minuten4 portiesOntbijt
frislichtkruidigveganistischglutenvrijhollistischmealpreptussendoortje
Thaise Pomelo Salade met Geroosterde Cashewnoten

Deze frisse en smaakvolle Thaise pomelo salade is perfect als meal prep tussendoortje. De salade combineert sappige pomelo, knapperige groenten en geroosterde cashewnoten voor een uitgebalanceerde textuur en smaak. Dankzij de stevige ingrediënten en het gebruik van limoensap blijft de salade 3-5 dagen in de koelkast vers en smaakvol. Ideaal om in bulk klaar te maken, met praktische tips voor bewaren en opwarmen zonder smaak- of textuurverlies.

Ingrediënten

4 porties
  • 2 stuks pomelo (geschild en in stukjes)
  • 100 gram wortel (geraspt)
  • 100 gram komkommer (in dunne reepjes)
  • 50 gram geroosterde cashewnoten (ongezouten)
  • 2 stuks limoenen (sap)
  • 2 el kokosolie
  • 1 tl geraspte verse gember
  • 1 tl verse koriander (fijngehakt)
  • 1 tl verse munt (fijngehakt)
  • 1 tl verse chili (fijngehakt, optioneel)
  • 1 el tamari (glutenvrije sojasaus)
  • 1 el ahornsiroop

Benodigdheden

  • grote mengkom
  • droge koekenpan
  • snijplank
  • messen
  • rasp
  • luchtdichte meal prep containers

Bereidingswijze

1

Schil de pomelo en verwijder de witte vliesjes. Snijd het vruchtvlees in middelgrote stukjes en zet apart in een grote mengkom.

2

Rasp de wortel en snijd de komkommer in dunne reepjes. Voeg beide toe aan de kom met pomelo.

3

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur gedurende 3-4 minuten totdat ze goudbruin en geurend zijn. Laat afkoelen.

4

Maak de dressing door limoensap, kokosolie, geraspte gember, tamari, en ahornsiroop goed te mengen in een kleine kom. Voeg indien gewenst de fijngehakte chili toe voor een pittige touch.

5

Giet de dressing over de pomelo en groenten. Meng voorzichtig zodat de pomelo niet te veel kapot gaat. Voeg de verse koriander, munt en de geroosterde cashewnoten toe en meng kort door.

6

Verdeel de salade over luchtdichte meal prep containers. Bewaar de containers in de koelkast. Serveer koud of op kamertemperatuur.

Voedingswaarden (per portie)

210
Calorieën
5g
Eiwitten
25g
Koolhydraten
11g
Vetten
6g
Vezels

Meal Prep Tips

  • Bewaar de pomelo salade in luchtdichte containers in de koelkast voor maximaal 5 dagen om versheid en textuur optimaal te behouden.
  • Rooster de cashewnoten vlak voor gebruik om ze knapperig te houden, of bewaar ze apart en voeg ze vlak voor het serveren toe.
  • Serveer de salade koud of op kamertemperatuur; opwarmen wordt niet aanbevolen omdat de pomelo en verse kruiden dan hun frisse smaak en textuur verliezen.
Allergenen: noten
Geschikt voor: whole30, veganistisch, mediterraan

Meer recepten ontdekken?

Download ons gratis e-book met 20 meal prep recepten!

Download e-book

Inhoudsopgave

Ontworpen door NextUX -  Ontwikkeld door Bitmash