HomeReceptenFrisse Thaise Kip Papajasalade voor Meal Prep

Frisse Thaise Kip Papajasalade voor Meal Prep

45 minuten4 portiesSalade
frispikantglutenvrijlichtmeal prepkoud etensnelle bereidingThais
Frisse Thaise Kip Papajasalade voor Meal Prep

Deze knapperige Thaise papajasalade met malse kip is perfect voor meal prepping! De salade blijft dankzij de stevige ingrediënten en de frisse, pittige dressing 3-5 dagen heerlijk vers in de koelkast. Door de dressing apart te bewaren en de knapperige groenten pas vlak voor het eten te mengen, behoud je de perfecte textuur en smaak. Ideaal voor een voedzame, lichte en smaakvolle dinermaaltijd die je makkelijk in porties kunt verdelen en snel kunt serveren.

Ingrediënten

4 porties
  • 400 gram kipfilet
  • 1 stuk groene papaja (ongeveer 600 gram)
  • 2 stuk limoenen
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 stuk rode chilipepers
  • 50 gram wortel
  • 50 gram sjalotten
  • 30 gram pinda's (ongezouten)
  • 30 ml vissaus
  • 1 el palm suiker of bruine suiker
  • 10 gram verse koriander
  • 10 gram verse munt
  • 2 stengels limoengras

Benodigdheden

  • pan
  • snijplank
  • mandoline of scherp mes
  • grote kom
  • vijzel of hakmachine
  • meal prep containers met afsluiting
  • kleine pot voor dressing

Bereidingswijze

1

Breng een pan met water aan de kook. Voeg de kipfilet toe en kook deze in 12-15 minuten gaar. Haal uit het water en laat afkoelen. Bewaar het kookvocht om eventueel later te gebruiken voor soep.

2

Schil de groene papaja met een dunschiller. Snijd de papaja vervolgens in dunne reepjes met een mandoline of scherp mes. Doe dit in een grote kom en voeg ook de geraspte wortel toe.

3

Snijd de sjalotten fijn en hak de rode chilipepers en knoflook fijn. Maal de pinda's grof in een vijzel of hakmachine.

4

Maak de dressing: meng in een kom het sap van de limoenen, vissaus, palm suiker, knoflook, chilipepers en fijngesneden limoengras. Roer goed tot de suiker is opgelost.

5

Snijd de afgekoelde kipfilet in dunne reepjes. Meng in een grote schaal de papaja, wortel, sjalotten, koriander en munt.

6

Verdeel de salade over meal prep containers. Bewaar de dressing apart in een kleine afsluitbare pot.

7

Voeg vlak voor het eten de dressing toe aan de salade en strooi de gemalen pinda's erover voor een knapperige bite.

Voedingswaarden (per portie)

350
Calorieën
35g
Eiwitten
20g
Koolhydraten
12g
Vetten
5g
Vezels

Meal Prep Tips

  • Bewaar de dressing apart en voeg deze pas vlak voor het serveren toe om te voorkomen dat de salade slap wordt.
  • De salade kan maximaal 5 dagen in de koelkast bewaard worden in goed afgesloten containers; voor langer bewaren kun je de kip apart invriezen.
  • Gebruik stevige containers die luchtdicht afsluiten om geuren te voorkomen en de verse textuur te behouden.
  • Voor extra variatie kun je in plaats van kip ook garnalen gebruiken, die kort worden gebakken en vervolgens worden afgekoeld.
  • Om de salade op te warmen: serveer deze koud of op kamertemperatuur, want opwarmen vermindert de knapperigheid van de groenten.
Allergenen: pinda

Meer recepten ontdekken?

Download ons gratis e-book met 20 meal prep recepten!

Download e-book

Inhoudsopgave

Ontworpen door NextUX -  Ontwikkeld door Bitmash