HomeReceptenScandinavische zalm met geroosterde aardappelen en dille-yoghurtsaus

Scandinavische zalm met geroosterde aardappelen en dille-yoghurtsaus

60 minuten4 portiesDiner
frishartigglutenvrijmeal prepgezondsnelvisschotel
Scandinavische zalm met geroosterde aardappelen en dille-yoghurtsaus

Dit Scandinavisch geïnspireerde diner is ideaal voor meal prepping en blijft 3-5 dagen vers in de koelkast. De combinatie van malse zalm, knapperige geroosterde aardappelen en een frisse dille-yoghurtsaus zorgt voor een smaakvolle en voedzame maaltijd. Dankzij de bereiding in bulk en het gebruik van goed houdbare ingrediënten blijft de textuur en smaak na het opwarmen uitstekend behouden. Dit recept biedt een gebalanceerde maaltijd met voldoende proteïne, complexe koolhydraten en gezonde vetten, perfect voor een gezonde weekplanning.

Ingrediënten

  • 600 gram zalmfilet zonder huid
  • 800 gram krielaardappelen
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 bos verse dille
  • 1 citroen citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 10 gram verse peterselie
  • 1 theelepel zout
  • 0.5 theelepel versgemalen zwarte peper

Benodigdheden

  • oven
  • bakplaat
  • bakpapier
  • grote kom
  • snijplank
  • mes
  • meal prep containers (luchtdicht)

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtstand). Was de krielaardappelen grondig en halveer ze indien nodig voor gelijke grootte.

2

Meng de aardappelen met 1 eetlepel olijfolie, geperste knoflook (1 teen), zout en peper in een grote kom. Spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 30-35 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.

3

Snijd ondertussen de zalmfilet in gelijke porties en leg deze op een aparte, met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, zout, peper en rasp wat citroenschil over de vis.

4

Zet de zalm 12-15 minuten in de oven, tegelijkertijd met de aardappelen (indien ruimte in de oven). De zalm is gaar wanneer hij net ondoorzichtig is en makkelijk uit elkaar valt.

5

Bereid de dille-yoghurtsaus terwijl de oven bezig is: hak de verse dille en peterselie fijn, meng deze door de Griekse yoghurt met het sap van een halve citroen en voeg een snufje zout toe.

6

Laat de zalm en aardappelen kort afkoelen. Verdeel ze samen met de dille-yoghurtsaus over vier luchtdichte meal prep containers.

7

Bewaar de maaltijden in de koelkast en consumeer binnen 3-5 dagen. Voor het opwarmen, verwarm de aardappelen en zalm 2-3 minuten op 70-80°C in een magnetron of oven, zodat ze vochtig en zacht blijven zonder uit te drogen.

Voedingswaarden (per portie)

480
Calorieën
38g
Eiwitten
35g
Koolhydraten
20g
Vetten
5g
Vezels

Meal Prep Tips

  • Bewaar de maaltijden in luchtdichte containers om de versheid maximaal te behouden en voorkom geurabsorptie van andere etenswaren in de koelkast.
  • Je kunt de dille-yoghurtsaus apart bewaren in kleine potjes om de textuur van de zalm en aardappelen perfect te houden tot het moment van eten.
  • Warm de maaltijd langzaam en op een lagere temperatuur op om uitdroging van de vis en aardappelen te voorkomen, bijvoorbeeld in de oven of magnetron met een deksel of vochtige doek.
Allergenen: vis, zuivel
Beoordelingen

Beoordelingen

0.0
0 beoordelingen
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Log in om dit recept te beoordelen

Deel je mening en help anderen bij het kiezen van de beste recepten.

Inloggen

Nog geen beoordelingen

Wees de eerste die dit recept beoordeelt!

Reacties

Reacties

Log in om reacties te kunnen plaatsen

Inloggen

Nog geen reacties

Wees de eerste die iets deelt over dit recept!

Meer recepten ontdekken?

Download ons gratis e-book met 20 meal prep recepten!

Download e-book