HomeReceptenScandinavische Veganistische Bietensalade met Dille en Aardappel

Scandinavische Veganistische Bietensalade met Dille en Aardappel

30 minuten4 portiesSalade
frishartigveganistischmealprepkoel bewarenscandinavisch
Scandinavische Veganistische Bietensalade met Dille en Aardappel

Deze Scandinavische veganistische bietensalade is ideaal voor meal prep en blijft 3-5 dagen vers in de koelkast. Door gebruik te maken van gekookte aardappelen, geroosterde bieten, verse dille en een friszure dressing op basis van citroen en mosterd, behoudt deze salade haar smaak en textuur uitstekend. De stevige ingrediënten verkleuren niet snel en de dressing versterkt de smaken juist na enkele uren trekken. Perfect om in bulk te bereiden en snel te portioneren voor een voedzame lunch of licht diner.

Ingrediënten

4 porties
  • 600 gram gekookte aardappelen, in blokjes
  • 400 gram roze bieten, geroosterd en in parten
  • 100 gram rode ui, dun gesneden
  • 30 gram verse dille, fijngehakt
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el vers geperst citroensap
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 tl ahornsiroop
  • 1 tl zout
  • 0.5 tl versgemalen zwarte peper
  • 50 gram gesneden komkommer
  • 30 gram geroosterde pompoenpitten

Benodigdheden

  • oven
  • grote kookpan
  • snijplank
  • keukenmes
  • mengkom
  • meal prep containers

Bereidingswijze

1

Rooster de bieten in de oven op 200°C gedurende 30 minuten tot ze zacht zijn. Laat ze afkoelen, pel en snijd in parten.

2

Kook de aardappelen met schil in ruim water met een snuf zout in circa 15-20 minuten gaar. Giet af, pel indien gewenst en snijd in blokjes.

3

Bereid de dressing door in een kom olijfolie, citroensap, Dijon mosterd, ahornsiroop, zout en peper goed te mengen tot een emulsie.

4

Snijd de rode ui dun en laat deze eventueel iets trekken in koud water om scherpte te verminderen, daarna goed uitlekken.

5

Meng in een grote kom de aardappelblokjes, geroosterde bieten, rode ui, komkommer en de verse dille zorgvuldig door elkaar.

6

Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig zodat alles bedekt is zonder dat de aardappelen breken.

7

Verdeel de salade over luchtdichte meal prep containers, strooi de geroosterde pompoenpitten er als laatste over voor extra bite en bewaar in de koelkast.

8

Voor serveren de salade uit de koelkast 10 minuten op kamertemperatuur laten komen om de smaken beter tot hun recht te laten komen. Niet opwarmen om knapperigheid en frisheid te behouden.

Voedingswaarden (per portie)

320
Calorieën
6g
Eiwitten
45g
Koolhydraten
10g
Vetten
7g
Vezels

Meal Prep Tips

  • Bewaar de salade in luchtdichte plastic of glazen meal prep containers om de versheid en textuur 3-5 dagen te garanderen.
  • Voeg de geroosterde pompoenpitten pas vlak voor het serveren toe om ze knapperig te houden.
  • Verwarm deze salade niet; laat hem 10 minuten op kamertemperatuur komen voor de beste smaak en textuur.
Geschikt voor: veganistisch, vegetarisch, mediterraan

Meer recepten ontdekken?

Download ons gratis e-book met 20 meal prep recepten!

Download e-book

Inhoudsopgave

Ontworpen door NextUX -  Ontwikkeld door Bitmash