HomeReceptenPortugese Kip Piri-Piri met Geroosterde Groenten en Rijst

Portugese Kip Piri-Piri met Geroosterde Groenten en Rijst

40 minuten4 portiesDiner
hartigkruidigmealprepglutenvrijgezondportugeesrijk aan eiwitten
Portugese Kip Piri-Piri met Geroosterde Groenten en Rijst

Dit authentieke Portugese dinerrecept is ideaal voor meal prepping en blijft 3 tot 5 dagen vers in de koelkast. De kruidige Piri-Piri kip wordt gecombineerd met geroosterde groenten en volkoren rijst, wat zorgt voor een uitgebalanceerde maaltijd met voldoende eiwitten, complexe koolhydraten en vezels. Door de groenten en kip apart te bewaren en bij het opwarmen de smaken te laten intrekken, behoudt deze maaltijd zijn smaak en textuur optimaal. Dankzij efficiënte bulkbereiding en parallelle kookstappen bespaart u tijd en heeft u meerdere dagen een voedzame lunch klaarstaan.

Ingrediënten

4 porties
  • 600 gram kipdijfilet zonder bot en vel
  • 250 gram volkoren rijst
  • 2 stuk rode paprika
  • 1 stuk gele paprika
  • 1 stuk rode ui
  • 200 gram courgette
  • 3 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl zout
  • 0.5 tl versgemalen zwarte peper
  • 1 citroen citroen (sap)

Benodigdheden

  • grote pan voor rijst
  • mengkom
  • oven
  • bakplaat
  • bakpapier
  • koekenpan
  • meal prep containers
  • messen en snijplank

Bereidingswijze

1

Bereid de rijst volgens de verpakking: spoel de rijst onder koud water, breng tweemaal de hoeveelheid water aan de kook, voeg de rijst toe, zet het vuur laag en laat 30 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Laat daarna 5 minuten staan met de deksel erop.

2

Snijd ondertussen de kipdijfilets in hapklare stukken en meng deze in een kom met 1 eetlepel olijfolie, gerookte paprikapoeder, chilivlokken, oregano, zout, peper en het sap van de citroen. Dek af en laat minimaal 15 minuten marineren in de koelkast.

3

Was en snijd de paprika's in grove stukken, snijd de courgette in halve plakken en de rode ui in partjes. Hak de knoflook fijn.

4

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de groenten met 1 eetlepel olijfolie, knoflook, een snuf zout en peper. Verspreid ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze 20 minuten in de oven, halverwege omscheppen.

5

Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de gemarineerde kip in 10-12 minuten gaar en goudbruin. Zorg dat de kip goed doorbakken is (kerntemperatuur ca. 75°C).

6

Verdeel de rijst, geroosterde groenten en de kip over 4 meal prep containers. Laat alles afkoelen tot kamertemperatuur voordat u de containers afsluit en direct in de koelkast plaatst.

7

Bij het opwarmen de maaltijd in de magnetron circa 2-3 minuten op middelhoog vermogen verwarmen, eventueel afgedekt met een magnetrondeksel om vocht vast te houden en uitdrogen te voorkomen. Roer halverwege even door voor een gelijkmatige opwarming.

Voedingswaarden (per portie)

480
Calorieën
38g
Eiwitten
45g
Koolhydraten
12g
Vetten
6g
Vezels

Meal Prep Tips

  • Bewaar de kip en groenten samen met de rijst in aparte compartimenten of containers om textuurverlies te voorkomen.
  • Koel de maaltijd altijd eerst af tot kamertemperatuur voordat u deze in de koelkast zet om condensatie en bacteriegroei te voorkomen.
  • Voor het opwarmen, dek de container af om vocht vast te houden en voorkom uitdroging van de kip en groenten.

Meer recepten ontdekken?

Download ons gratis e-book met 20 meal prep recepten!

Download e-book

Inhoudsopgave

Ontworpen door NextUX -  Ontwikkeld door Bitmash