HomeReceptenMidden-Oosterse gestoomde eiermuffins met spinazie en za'atar

Midden-Oosterse gestoomde eiermuffins met spinazie en za'atar

40 minuten6 portiesOntbijt
ontbijtglutenvrijmakkelijkmeal preplichthartigsnel
Midden-Oosterse gestoomde eiermuffins met spinazie en za'atar

Deze heerlijke Midden-Oosterse gestoomde eiermuffins zijn perfect voor een voedzaam ontbijt dat je makkelijk voor 3-5 dagen kunt voorbereiden. Door te stomen blijven ze lekker luchtig en zacht, en dankzij de smaakmakers zoals za'atar en verse spinazie behouden ze ook na enkele dagen in de koelkast hun frisse smaak en textuur. Ideaal voor wie 's ochtends snel iets gezonds wil zonder in te leveren op smaak of voeding.

Ingrediënten

  • 8 stuks eieren
  • 150 gram verse spinazie
  • 100 gram magere feta
  • 1 theelepel za'atar kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 0.5 theelepel zout
  • 0.25 theelepel zwarte peper

Benodigdheden

  • stoompan met deksel
  • muffinvorm (6 cups)
  • mengkom
  • klopper of garde
  • snijplank
  • mes
  • meal prep bewaardozen (luchtdicht)

Bereidingswijze

1

Was de verse spinazie grondig en blancheer deze kort in kokend water gedurende 1 minuut. Giet af en laat goed uitlekken zodat het vocht niet in de eiermuffins trekt.

2

Hak de knoflook fijn en fruit deze zachtjes aan in de olijfolie op middelhoog vuur gedurende 1-2 minuten tot het geurig is, maar niet bruin.

3

Snijd de uitgelekte spinazie grof en meng deze samen met de knoflook, verkruimelde feta, za'atar, zout en peper in een grote mengkom.

4

Klop de eieren los in een aparte kom en voeg ze toe aan het spinaziemengsel. Roer alles goed door zodat de smaken gelijk verdeeld zijn.

5

Vet een muffinvorm licht in met olie om plakken te voorkomen. Verdeel het eiermengsel gelijkmatig over 6 muffinvormpjes.

6

Stoom de eiermuffins in een stoompan met kokend water en een deksel erop gedurende 15-18 minuten, tot de eieren volledig gestold zijn en de muffins stevig aanvoelen.

7

Laat de muffins afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar ze in luchtdichte meal prep containers in de koelkast. Ze blijven 3-5 dagen vers.

8

Voor het opwarmen: verwarm de muffins 30-45 seconden in de magnetron op middelhoog vermogen, of stoom ze kort opnieuw (2-3 minuten) om de luchtige textuur te behouden.

Voedingswaarden (per portie)

180
Calorieën
14g
Eiwitten
3g
Koolhydraten
12g
Vetten
1g
Vezels

Meal Prep Tips

  • Bewaar de eiermuffins in een luchtdichte container in de koelkast om uitdroging en geuroverdracht te voorkomen.
  • Je kunt de muffins ook invriezen per stuk in diepvrieszakjes; ontdooi ze een nacht in de koelkast en verwarm ze zoals beschreven.
  • Voor een extra smaakvariatie kun je fijngehakte verse peterselie of munt toevoegen aan het eiermengsel.
  • Snijd de spinazie en hak de knoflook alvast voor in de avond of ochtend om tijd te besparen tijdens het koken.
  • Gebruik een vochtige doek over de muffinvorm tijdens het stomen om condensvorming te verminderen en te voorkomen dat de muffins te nat worden.
Allergenen: ei, melk
Beoordelingen

Beoordelingen

0.0
0 beoordelingen
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Log in om dit recept te beoordelen

Deel je mening en help anderen bij het kiezen van de beste recepten.

Inloggen

Nog geen beoordelingen

Wees de eerste die dit recept beoordeelt!

Reacties

Reacties

Log in om reacties te kunnen plaatsen

Inloggen

Nog geen reacties

Wees de eerste die iets deelt over dit recept!