HomeReceptenKoreaanse Komkommer-Kool Salade voor Meal Prep

Koreaanse Komkommer-Kool Salade voor Meal Prep

30 minuten4 portiesSalade
frislichtpittiggezondFODMAP-armdiabetesvriendelijkmeal prep
Koreaanse Komkommer-Kool Salade voor Meal Prep

Deze frisse Koreaanse salade met knapperige komkommer, kool en een pittige, FODMAP-arme dressing is perfect voor meal prepping. De salade blijft 3 tot 5 dagen in de koelkast heerlijk van smaak en textuur, dankzij de stevige groenten en de azijnrijke dressing die verkleuring en slapper worden tegengaat. Door de dressing apart te bewaren of kort voor het serveren toe te voegen, blijft alles knapperig en fris. Ideaal voor diabetici en iedereen die een lichte, gezonde maaltijd wil die je makkelijk in porties kunt verdelen en snel kunt pakken.

Ingrediënten

4 porties
  • 300 gram komkommer
  • 200 gram fijngesneden witte kool
  • 3 stuks bosuitjes (groene deel alleen)
  • 2 teentjes knoflookolie (in plaats van verse knoflook, FODMAP-arm)
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • 0.5 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 0.5 theelepel chilivlokken
  • 0.5 theelepel zout

Benodigdheden

  • snijplank
  • mes
  • vergiet
  • mengkom
  • maatlepels
  • kleine kom
  • maaltijdcontainers met luchtdicht deksel

Bereidingswijze

1

Was de komkommer en snijd deze in dunne halve maantjes van ongeveer 3 mm dik. Leg de plakjes in een vergiet, bestrooi met 0,5 theelepel zout en laat 10 minuten staan zodat het vocht eruit trekt.

2

Spoel de komkommer af onder koud stromend water om overtollig zout te verwijderen en laat goed uitlekken in het vergiet terwijl je de overige ingrediënten voorbereidt.

3

Snijd de witte kool fijn en het groene deel van de bosui in dunne ringetjes. Zorg dat je dit alvast klaar hebt staan in aparte kommen.

4

Maak de dressing door in een kleine kom de rijstazijn, sesamolie, knoflookolie, geraspte gember, paprikapoeder, chilivlokken en zout goed te mengen tot een gelijkmatig mengsel.

5

Meng de uitgelekte komkommer, witte kool en bosui in een grote mengkom. Voeg de dressing toe en schep alles voorzichtig om zodat de groenten niet te slap worden.

6

Verdeel de salade over vier luchtdichte maaltijdcontainers. Bestrooi elke portie met geroosterde sesamzaadjes. Laat de salade volledig afkoelen voor je de deksels sluit en in de koelkast zet.

7

Bewaar de salade maximaal 5 dagen in de koelkast. Voor het serveren kun je de salade koud eten, of 5-10 minuten op kamertemperatuur laten staan voor de beste smaak en textuur.

Voedingswaarden (per portie)

120
Calorieën
4g
Eiwitten
10g
Koolhydraten
7g
Vetten
3g
Vezels

Meal Prep Tips

  • Bewaar de salade in luchtdichte containers en bewaar deze in de koelkast op maximaal 4°C om de versheid te garanderen.
  • Voeg de dressing vlak voor het serveren toe als je de salade langer dan 3 dagen bewaart om de knapperigheid van de groenten te behouden.
  • Je kunt de salade 1-2 dagen in de vriezer bewaren, maar dat heeft wel invloed op de textuur; ontdooi langzaam in de koelkast en voeg verse dressing toe.
Geschikt voor: fODMAP-arm, diabetici

Meer recepten ontdekken?

Download ons gratis e-book met 20 meal prep recepten!

Download e-book

Inhoudsopgave

Ontworpen door NextUX -  Ontwikkeld door Bitmash