HomeReceptenKoreaanse Eirolletjes met Spinazie en Sesam

Koreaanse Eirolletjes met Spinazie en Sesam

30 minuten5 portiesOntbijt
ketolow-carbontbijtmeal prepKoreaanshartigkindvriendelijksnelvoedzaam
Koreaanse Eirolletjes met Spinazie en Sesam

Start je dag vol energie met deze heerlijke Koreaanse eirolletjes, perfect voor meal prepping! Dit keto-vriendelijke ontbijt is voedzaam, laag in koolhydraten en kindvriendelijk. De eirolletjes blijven 3-5 dagen vers in de koelkast, met hun zachte textuur en hartige smaak die elke ochtend voor een vrolijk begin zorgen. Door de spinazie en sesam behoud je een goede balans van vezels en gezonde vetten. Bereid ze in één keer, bewaar ze netjes per portie en warm ze op zonder smaak- of textuurverlies. Met deze meal prep haal je gemak en smaak in huis, zodat je elke ochtend snel kunt genieten van een voedzaam Koreaans ontbijt!

Ingrediënten

5 porties
  • 10 stuks grote eieren
  • 150 gram verse spinazie
  • 2 el sesamolie
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • 1 tl zout
  • 0.5 tl zwarte peper
  • 2 stuks lente-uitjes
  • 1 el kokosolie (om in te bakken)
  • 1 el fijngesneden knoflook

Benodigdheden

  • grote kom
  • koekenpan
  • snijplank
  • mes
  • maatlepels
  • meal prep containers met deksel

Bereidingswijze

1

Was de spinazie grondig en blancheer deze 1 minuut in kokend water, giet af en druk overtollig vocht eruit. Snijd de spinazie fijn.

2

Snijd de lente-uitjes fijn en meng deze samen met de fijngesneden knoflook door de spinazie. Voeg de sesamolie, zout en peper toe en meng goed.

3

Klop de eieren in een grote kom los en roer het spinazie-mengsel erdoorheen, zorg dat alles gelijkmatig verdeeld is.

4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en smelt de kokosolie. Giet een dun laagje van het eimengsel in de pan, ongeveer 1-2 mm dik, zodat het snel stolt.

5

Bak het eirolletje 2-3 minuten tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant bijna gestold. Rol het voorzichtig op met een spatel en schuif het naar één kant van de pan.

6

Herhaal het proces met de rest van het eimengsel, maak meerdere dunne eirolletjes. Snijd elk rolletje in hapklare stukken.

7

Bestrooi de eirolletjes met geroosterde sesamzaadjes voor extra smaak en een knapperige bite.

8

Laat de eirolletjes volledig afkoelen voordat je ze verpakt in luchtdichte meal prep containers. Bewaar ze in de koelkast.

Voedingswaarden (per portie)

180
Calorieën
14g
Eiwitten
3g
Koolhydraten
13g
Vetten
2g
Vezels

Meal Prep Tips

  • Bewaar de eirolletjes in een goed afgesloten container in de koelkast, zo blijven ze 3-5 dagen vers en behouden ze hun zachte textuur.
  • Voor het opwarmen, verwarm de eirolletjes kort 30 seconden in de magnetron op middelhoog vermogen, zo droogt het ei niet uit en blijft het smeuïg.
  • Snijd de spinazie en lente-uitjes alvast vooraf in en blancheer de spinazie, zo bespaar je tijd tijdens het koken en zorg je voor een gelijkmatige smaakverdeling.
  • Je kunt de rolletjes ook invriezen: verpak ze luchtdicht in folie en een diepvriesdoos. Ontdooi ze langzaam in de koelkast en verwarm zoals beschreven.
  • Varieer met extra keto-vriendelijke ingrediënten zoals fijngesneden shiitake of een snufje gochugaru (Koreaanse chilivlokken) voor een pittige twist.
Geschikt voor: keto/low-carb, kinderen

Meer recepten ontdekken?

Download ons gratis e-book met 20 meal prep recepten!

Download e-book

Inhoudsopgave

Ontworpen door NextUX -  Ontwikkeld door Bitmash