HomeReceptenKlassieke Duitse Aardappelsalade voor Meal Prep

Klassieke Duitse Aardappelsalade voor Meal Prep

40 minuten4 portiesSalade
frishartigkoel bewarenvegetarischglutenvrij
Klassieke Duitse Aardappelsalade voor Meal Prep

Deze traditionele Duitse aardappelsalade is perfect om vooraf te bereiden en gedurende 3 tot 5 dagen koel te bewaren. Met zijn rustgevende smaken van zachte aardappelen, knapperige augurken en een lichte mosterddressing blijft deze salade ook na enkele dagen nog heerlijk fris en smakelijk. Door de juiste bereidingswijze en bewaartips blijft de textuur stevig en de smaak intens, ideaal voor een voedzame lunch of lichte avondmaaltijd gedurende de week.

Ingrediënten

4 porties
  • 800 gram krielaardappelen
  • 150 gram augurken
  • 1 stuk middelgrote ui
  • 4 eetlepels appelciderazijn
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel Duitse grove mosterd
  • 1 theelepel suiker
  • 1 snufje zout
  • 0.5 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 4 takjes verse peterselie

Benodigdheden

  • grote pan
  • snijplank
  • koksmes
  • mengkom
  • meal prep bewaardozen

Bereidingswijze

1

Was de krielaardappelen grondig en kook ze met schil in ruim water gedurende 15 tot 20 minuten tot ze gaar zijn maar nog stevig. Giet af en laat afkoelen tot handwarm.

2

Pel ondertussen de ui en snijd deze in hele fijne halve ringen. Snijd de augurken in kleine blokjes. Was de peterselie en hak deze fijn.

3

Pel de nog warme aardappelen en snijd ze in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Doe dit terwijl ze nog warm zijn zodat ze de dressing beter absorberen.

4

Maak de dressing door appelciderazijn, zonnebloemolie, grove mosterd, suiker, zout en peper goed te mengen tot een gladde emulsie.

5

Meng voorzichtig de warme aardappelschijfjes met de gesneden ui, augurk en de dressing. Laat de salade minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

6

Voeg vlak voor het serveren of het portioneren de verse peterselie toe en roer voorzichtig door. Verdeel de salade over geschikte meal prep containers en sluit deze goed af.

7

Bewaar de containers in de koelkast en consumeer binnen 3 tot 5 dagen. Serveer koud of op kamertemperatuur; indien gewenst kan de salade kort opgewarmd worden, maar vermijd langdurig verwarmen om de textuur te behouden.

Voedingswaarden (per portie)

280
Calorieën
5g
Eiwitten
40g
Koolhydraten
10g
Vetten
4g
Vezels

Meal Prep Tips

  • Kook de aardappelen met schil en snijd ze nog warm; zo nemen ze de dressing beter op en blijven ze steviger tijdens opslag.
  • Bewaar de salade in luchtdichte meal prep containers in de koelkast en consumeer binnen 3 tot 5 dagen voor optimale versheid en veiligheid.
  • Als je de salade iets minder koud wilt eten, haal dan een portie 15 minuten voor consumptie uit de koelkast en serveer op kamertemperatuur om de smaken en textuur optimaal te beleven.

Meer recepten ontdekken?

Download ons gratis e-book met 20 meal prep recepten!

Download e-book

Inhoudsopgave

Ontworpen door NextUX -  Ontwikkeld door Bitmash