HomeReceptenHongaarse Kip Paprikasch Meal Prep

Hongaarse Kip Paprikasch Meal Prep

20 minuten4 portiesLunch
hartigmealprepglutenvrijsnelpaprika
Hongaarse Kip Paprikasch Meal Prep

Deze Hongaarse Kip Paprikasch is een smaakvolle en kleurrijke lunch die perfect geschikt is voor meal prepping. Met zachte kip, een rijke paprikasaus en voedzame groenten, blijft deze maaltijd 3-5 dagen vers in de koelkast. Door de saus apart te bewaren en de kip mals te stoven behoudt het gerecht zijn heerlijke textuur en smaak, zelfs na opwarmen. Ideaal voor een snelle, voedzame lunch vol Hongaarse flair!

Ingrediënten

4 porties
  • 600 gram kipfilet
  • 2 stuk rode paprika's
  • 1 stuk gele paprika
  • 1 stuk grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el Hongaarse paprikapoeder
  • 200 ml kippenbouillon
  • 150 ml crème fraîche
  • 2 el olijfolie
  • 150 gram gedroogde volkoren pasta
  • 1 tl zout
  • 0.5 tl zwarte peper
  • 1 el fijngesneden peterselie

Benodigdheden

  • grote pan
  • snijplank
  • koksmes
  • maatbeker
  • meal prep bakjes met deksel

Bereidingswijze

1

Snijd de kipfilet in gelijke stukken van ongeveer 3 cm zodat ze snel en gelijkmatig garen.

2

Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de paprika's in reepjes om een mooie textuur te behouden na het koken.

3

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze 3 minuten tot ze glazig zijn.

4

Voeg de kipstukjes toe en bak ze rondom goudbruin in ongeveer 5 minuten. Strooi het paprikapoeder over de kip en roer goed door.

5

Doe de paprika's erbij en bak mee voor 3 minuten. Voeg dan de kippenbouillon toe en laat het geheel zachtjes sudderen met de deksel op de pan voor 10 minuten, zodat de kip mals blijft.

6

Kook ondertussen de volkoren pasta volgens de verpakking beetgaar. Giet af en spoel kort met koud water om plakken te voorkomen.

7

Haal de pan van het vuur en roer voorzichtig de crème fraîche en peterselie door de saus. Breng op smaak met zout en peper.

8

Verdeel de pasta en de kip-paprikasch saus in vier luchtdichte meal prep bakjes. Bewaar de saus apart van de pasta voor een optimale textuur.

Voedingswaarden (per portie)

450
Calorieën
38g
Eiwitten
40g
Koolhydraten
12g
Vetten
6g
Vezels

Meal Prep Tips

  • Bewaar de saus en pasta apart in de koelkast om te voorkomen dat de pasta te zacht wordt. Meng vlak voor het eten.
  • Warm de saus en pasta samen op in de magnetron op 600W gedurende 2-3 minuten, roer halverwege even door voor gelijkmatige warmte en behoud van textuur.
  • Je kunt dit gerecht ook prima invriezen. Verdeel het in porties en vries de saus en pasta apart in. Ontdooi een dag van tevoren in de koelkast.

Meer recepten ontdekken?

Download ons gratis e-book met 20 meal prep recepten!

Download e-book

Inhoudsopgave

Ontworpen door NextUX -  Ontwikkeld door Bitmash