Canadese Kippen- en Aardappelsalade voor Meal Prep
Deze stevige Canadese kippen- en aardappelsalade is speciaal ontwikkeld voor meal prepping en blijft 3-5 dagen vers in de koelkast. Door de combinatie van gekookte aardappelen, malse kip en een romige dressing blijft de salade smaakvol en behoudt het zijn textuur. De salade is eenvoudig in bulk te bereiden en geschikt voor een snelle, voedzame lunch of diner. Met een authentieke, eerlijke smaak zorgt dit recept voor een praktische en gezonde maaltijd die je zonder zorgen vooruit kunt maken.
Ingrediënten
- 600 gram krielaardappelen
- 400 gram kipfilet
- 100 gram bleekselderij
- 80 gram gerookte bacon
- 3 stuk hardgekookte eieren
- 50 gram mayonaise
- 75 gram Griekse yoghurt
- 1 eetlepel Dijon mosterd
- 1 theelepel appelciderazijn
- 1 snufje zout
- 0.5 theelepel versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepels verse peterselie fijngehakt
Benodigdheden
- grote kookpan
- koekenpan
- snijplank
- messen
- grote mengkom
- maatbeker
- bewaarbakjes met deksel
Bereidingswijze
Was de krielaardappelen grondig en kook ze in een grote pan met water en een snufje zout in circa 15 minuten gaar maar stevig. Laat ze daarna goed afkoelen.
Verhit een koekenpan en bak de gerookte bacon krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en hak daarna in kleine stukjes.
Kook ondertussen de kipfilets in licht gezouten water in ongeveer 15 minuten gaar. Laat afkoelen en trek de kip daarna in stukjes of snijd in blokjes.
Snijd de bleekselderij in kleine stukjes en pel en hak de hardgekookte eieren fijn.
Meng in een grote kom de mayonaise, Griekse yoghurt, Dijon mosterd en appelciderazijn tot een romige dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Halveer de afgekoelde aardappelen en meng ze voorzichtig door de dressing samen met de kip, bacon, bleekselderij en eieren. Voeg als laatste de verse peterselie toe en meng nogmaals voorzichtig.
Verdeel de salade over luchtdichte bewaardozen. Bewaar de dozen in de koelkast en consumeer binnen 3-5 dagen.
Voor het serveren kan de salade koud gegeten worden. Indien gewenst, haal de portie 15 minuten voor consumptie uit de koelkast zodat de smaken beter tot hun recht komen.
Voedingswaarden (per portie)
Meal Prep Tips
- Bewaar de salade in luchtdichte bakjes in de koelkast om uitdroging en smaakverlies te voorkomen.
- Snijd en kook de aardappelen en kip tegelijkertijd om tijd te besparen tijdens de voorbereiding.
- Vermijd het toevoegen van avocado of verse sla aan deze salade omdat deze ingrediënten snel hun textuur verliezen bij bewaren.
- Deze salade is het lekkerst koud maar kan ook op kamertemperatuur worden geserveerd; vermijd opwarmen om de textuur van aardappel en kip te behouden.
- Je kunt de bacon apart bewaren en pas vlak voor het serveren door de salade mengen voor extra krokantheid.
- Indien gewenst kan je de salade maximaal 1 maand invriezen; laat dan goed ontdooien in de koelkast en roer even door voor gebruik.