HomeReceptenCanadese Bessen Eiwitrepen

Canadese Bessen Eiwitrepen

40 minuten10 portiesNagerecht
zoetgezondsnackmealprepglutenvrijnotenenergieproteinbar
Canadese Bessen Eiwitrepen

Deze Canadese bessen eiwitrepen zijn ideaal voor meal prep, ontworpen om 3 tot 5 dagen vers en smakelijk te blijven in de koelkast. Ze zijn perfect als voedzaam tussendoortje dat rijk is aan eiwitten en past binnen de Whole30 en Paleo richtlijnen. Dankzij de combinatie van gedroogde veenbessen, noten en zaden blijven de repen stevig en behouden ze hun textuur zonder klef te worden. Met een slimme voorbereiding en bewaartips houd je ze vers en klaar om je energie een boost te geven gedurende de week.

Ingrediënten

10 porties
  • 150 gram amandelmeel
  • 100 gram gedroogde veenbessen
  • 80 gram geschaafde amandelen
  • 120 gram honing
  • 100 gram pindakaas zonder toegevoegde suikers
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 snufje zout

Benodigdheden

  • oven
  • bakvorm 20x20 cm
  • bakpapier
  • grote mengkom
  • steelpan
  • lepel of spatel
  • snijplank
  • mes

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakvorm van ongeveer 20x20 cm met bakpapier.

2

Meng in een grote kom het amandelmeel, chiazaad, geschaafde amandelen, gedroogde veenbessen en een snufje zout goed door elkaar.

3

Verwarm in een steelpannetje op laag vuur de honing en pindakaas totdat ze goed gemengd en vloeibaar zijn. Haal van het vuur en voeg het vanille-extract toe.

4

Giet het honing-pindakaasmengsel bij de droge ingrediënten en roer alles grondig door tot een plakkerig en homogeen deeg ontstaat.

5

Druk het mengsel stevig en gelijkmatig in de voorbereide bakvorm met behulp van de achterkant van een lepel of spatel.

6

Bak de repen 18 tot 20 minuten in de oven, totdat de randen licht goudbruin zijn. Laat de repen vervolgens volledig afkoelen in de vorm op een rooster.

7

Haal de afgekoelde repen uit de bakvorm met het bakpapier en snijd ze in 10 gelijke stukken. Verpak de repen individueel of bewaar ze in een luchtdichte container.

Voedingswaarden (per portie)

180
Calorieën
7g
Eiwitten
18g
Koolhydraten
10g
Vetten
4g
Vezels

Meal Prep Tips

  • Bewaar de repen in een luchtdichte container in de koelkast om ze 3-5 dagen vers te houden. Individueel verpakken voorkomt dat ze aan elkaar plakken.
  • Je kunt de repen ook invriezen. Verpak ze dan per stuk in bakpapier en doe ze in een diepvrieszak. Ontdooi een uur in de koelkast voor consumptie.
  • Warm de repen niet op in de magnetron, want dat kan de textuur veranderen. Ze zijn het lekkerst koud of op kamertemperatuur.
  • Voor een variatie kun je in plaats van veenbessen ook gedroogde blauwe bessen of cranberries gebruiken, afhankelijk van je smaak.
  • Snijd de repen pas na volledig afkoelen om breken of plakken te voorkomen, zo blijven ze mooi stevig.
Allergenen: noten
Geschikt voor: whole30, eiwitrijk, paleo

Meer recepten ontdekken?

Download ons gratis e-book met 20 meal prep recepten!

Download e-book

Inhoudsopgave

Ontworpen door NextUX -  Ontwikkeld door Bitmash