HomeReceptenBraziliaanse Kippesoep met Cassave en Groenten

Braziliaanse Kippesoep met Cassave en Groenten

90 minuten4 portiesLunch
gezondmeal prepglutenvrijpocheerrijk aan eiwitten
Braziliaanse Kippesoep met Cassave en Groenten

Deze Braziliaanse kippesoep is ideaal voor meal prep en blijft tot 3 dagen vers in de koelkast. Door het pocheren van de kip in een smaakvolle bouillon en het toevoegen van stevige groenten en cassave behoudt deze maaltijd zijn textuur en smaak ook na opwarmen. Het gerecht is voedzaam, goed gebalanceerd met eiwitten, complexe koolhydraten en vezels, en geschikt als gezonde lunch. Door de soep in porties te verdelen en apart te bewaren, blijft elke maaltijd net zo smaakvol als vers bereid.

Ingrediënten

4 porties
  • 600 gram kipfilet
  • 300 gram cassave (geschild en in blokjes)
  • 2 stuks wortelen (in plakjes)
  • 150 gram uien (fijn gesneden)
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 stuks groene paprika (in blokjes)
  • 1 liter kippenbouillon (glutenvrij)
  • 50 gram verse koriander (fijngehakt)
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel zout
  • 0.5 theelepel versgemalen zwarte peper

Benodigdheden

  • grote soeppan met deksel
  • snijplank
  • koksmes
  • maatbeker
  • luchtdichte meal prep containers

Bereidingswijze

1

Snijd de kipfilet in middelgrote stukken van ongeveer 3 cm. Zet apart.

2

Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en groene paprika toe en bak 5 minuten tot ze zacht zijn en licht glazig.

3

Voeg het gerookt paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe aan de groenten en bak 1 minuut mee om de specerijen te activeren.

4

Doe de kipstukken in de pan en bak ze 2 minuten mee zodat ze licht aanbraden maar nog niet helemaal gaar zijn.

5

Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager zodat de bouillon zachtjes pocheert. Laat 25 minuten zachtjes koken zodat de kip gaar wordt en mals blijft.

6

Voeg de cassave en wortelen toe en pocheer nog 20-25 minuten tot de cassave zacht is maar niet uit elkaar valt. Roer af en toe voorzichtig door om verkleuring te voorkomen.

7

Proef en corrigeer eventueel de smaak met extra zout en peper. Haal de pan van het vuur en roer de verse koriander erdoor.

8

Laat de soep afkoelen tot kamertemperatuur (ongeveer 30 minuten). Verdeel de soep vervolgens in vier luchtdichte meal prep containers. Bewaar de containers in de koelkast.

Voedingswaarden (per portie)

420
Calorieën
38g
Eiwitten
35g
Koolhydraten
10g
Vetten
7g
Vezels

Meal Prep Tips

  • Bewaar de soep in goed sluitende, glazen meal prep containers om smaak en versheid maximaal te behouden.
  • Voor het opwarmen: verwarm de soep langzaam op middelhoog vuur of in de magnetron op 600W tot 75°C om textuur en smaak optimaal te behouden, roer halverwege.
  • Je kunt de soep ook invriezen in porties; ontdooi dan een nacht in de koelkast voor het opwarmen, dit behoudt de structuur van de cassave het best.

Meer recepten ontdekken?

Download ons gratis e-book met 20 meal prep recepten!

Download e-book

Inhoudsopgave

Ontworpen door NextUX -  Ontwikkeld door Bitmash