HomeReceptenAfrikaanse Eenpansstoof met Kip en Groenten

Afrikaanse Eenpansstoof met Kip en Groenten

15 minuten5 portiesEenpansgerecht
Afrikaanseenpansgerechtmealprepgezondsnelhartigglutenvrij
Afrikaanse Eenpansstoof met Kip en Groenten

Deze Afrikaanse eenpansstoof is perfect voor wie houdt van smaakexplosies zonder elke dag te hoeven koken. In slechts 15 minuten bereid, kun je deze stoof in bulk maken en tot 5 dagen in de koelkast bewaren zonder dat hij zijn textuur of smaak verliest. De combinatie van kruidige kip, zoete aardappel en paprika zorgt voor een heerlijke balans tussen proteïne, complexe koolhydraten en vezels. Dankzij de stevige ingrediënten blijft het gerecht na opwarmen nog steeds heerlijk sappig en smaakvol. Ideaal voor drukke dagen waarbij je toch gezond en lekker wilt eten, met een vleugje Afrikaanse flair!

Ingrediënten

5 porties
  • 600 gram kipfilet, in blokjes
  • 400 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 2 stuk rode paprika, in reepjes
  • 1 stuk ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 ml tomatenblokjes uit blik
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 0.5 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zout
  • 0.5 theelepel zwarte peper
  • 100 gram spinazie (vers of diepvries)

Benodigdheden

  • grote pan met deksel
  • snijplank
  • koksmes
  • maatbekers
  • meal prep bewaardozen (luchtdicht)

Bereidingswijze

1

Verhit de arachideolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en fruit deze 3 minuten tot ze glazig zijn.

2

Doe de kipblokjes in de pan en bak deze 5 minuten mee tot ze rondom licht goudbruin zijn. Roer regelmatig zodat ze niet aanbranden.

3

Voeg de gerookte paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper, zout en zwarte peper toe. Roer goed door zodat de kip goed gekruid wordt.

4

Doe de zoete aardappelblokjes, paprika en tomatenblokjes erbij. Roer alles goed door en giet de kokosmelk erbij. Breng het geheel aan de kook.

5

Zet het vuur laag en laat de stoof 10 minuten sudderen met de deksel op de pan. Roer halverwege door om aanbakken te voorkomen.

6

Voeg de spinazie toe en roer door totdat deze geslonken is. Proef en pas eventueel de smaak aan met extra zout of peper.

7

Laat de stoof afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het in luchtdichte meal prep containers verdeelt. Bewaar maximaal 5 dagen in de koelkast.

8

Voor het opwarmen: verwarm de stoof in een pan op middelhoog vuur, afgedekt, en roer regelmatig door. Dit zorgt dat de textuur van de zoete aardappel en kip mooi behouden blijft.

Voedingswaarden (per portie)

450
Calorieën
38g
Eiwitten
35g
Koolhydraten
15g
Vetten
7g
Vezels

Meal Prep Tips

  • Bewaar de maaltijd in luchtdichte containers en laat het eerst volledig afkoelen voordat je ze in de koelkast zet om condensatie en snelle bederf te voorkomen.
  • Voor het opwarmen: gebruik een pan met deksel en verwarm op middelhoog vuur, zo blijft de textuur van de zoete aardappel stevig en voorkom je dat de kip taai wordt.
  • Je kunt de stoof ook invriezen in porties voor maximaal 3 maanden. Ontdooi de avond van tevoren in de koelkast voor het beste resultaat.
  • Snijd de groenten vooraf in bulk en bewaar ze in afgesloten bakjes in de koelkast, zo bespaar je tijd tijdens het koken.
  • Varieer met andere groenten zoals courgette of groene bonen om de maaltijd fris te houden tijdens de week.

Meer recepten ontdekken?

Download ons gratis e-book met 20 meal prep recepten!

Download e-book

Inhoudsopgave

Ontworpen door NextUX -  Ontwikkeld door Bitmash