HomeReceptenMediterraanse Kikkererwtensalade met Gegrilde Kip

Mediterraanse Kikkererwtensalade met Gegrilde Kip

45 minuten4 portiesSalade
frishartigglutenvrijproteïnerijkvezelrijkmediterraanmeal prep
Mediterraanse Kikkererwtensalade met Gegrilde Kip

Deze mediterraanse salade met kikkererwten, gegrilde kip en geroosterde groenten is perfect voor meal prepping. De ingrediënten blijven 3-5 dagen vers in de koelkast dankzij het gebruik van stevige groenten en een dressing op basis van olijfolie en citroen. De salade kan gemakkelijk in porties verdeeld worden en behoudt zijn smaak en textuur goed, ook na opwarmen. Door de combinatie van proteïne, complexe koolhydraten en gezonde vetten is dit een uitgebalanceerde maaltijd voor sporters en liefhebbers van de mediterrane keuken.

Ingrediënten

4 porties
  • 400 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt)
  • 400 g kipfilet
  • 1 stuk rode paprika
  • 1 stuk gele paprika
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 1 stuk komkommer
  • 100 g feta kaas
  • 50 g rode ui
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 2 el verse citroensap
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 snuf peper en zout

Benodigdheden

  • oven
  • bakplaat met bakpapier
  • snijplank
  • mes
  • grote mengkom
  • meal prep bewaardozen
  • kleine dressingpotjes

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de rode en gele paprika in grove stukken en verdeel ze samen met de gehalveerde cherrytomaatjes over een met bakpapier beklede bakplaat.

2

Meng in een kom 1 eetlepel olijfolie, de komijnpoeder, paprikapoeder, 1 geperst teentje knoflook en een snuf peper en zout. Bestrijk hier de kipfilets mee.

3

Rooster de paprika en tomaat 20 minuten in de oven. Leg na 10 minuten de kipfilets op een aparte bakplaat en rooster deze 15-20 minuten mee tot ze gaar zijn (kerntemperatuur ca. 75°C).

4

Snijd ondertussen de komkommer in halve plakken, de rode ui in dunne ringen en verkruimel de feta. Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat goed uitlekken.

5

Laat de geroosterde groenten en kipfilets iets afkoelen. Snijd de kip in plakjes en meng in een grote kom de kikkererwten, geroosterde groenten, komkommer, ui en feta.

6

Maak een dressing van 2 eetlepels olijfolie, verse citroensap, 1 geperst teentje knoflook, oregano, peper en zout. Meng de dressing door de salade vlak voor het opdienen of bewaar apart.

7

Verdeel de salade in 4 afsluitbare meal prep containers. Bewaar de dressing apart in kleine potjes zodat de salade niet slap wordt tijdens het bewaren.

Voedingswaarden (per portie)

450
Calorieën
38g
Eiwitten
30g
Koolhydraten
18g
Vetten
10g
Vezels

Meal Prep Tips

  • Bewaar de salade en dressing in aparte containers om te voorkomen dat de groenten slap worden. Voeg de dressing pas toe vlak voor het eten.
  • De salade blijft 3-5 dagen goed in de koelkast. Zorg voor luchtdichte bewaardozen om oxidatie en uitdroging te voorkomen.
  • Je kunt de kip en geroosterde groenten in grotere porties tegelijk bereiden en daarna verdelen over de dagen. Snijd de kip pas vlak voor het opdienen om de textuur te behouden.
  • Voor variatie kun je de rode en gele paprika vervangen door gegrilde courgette of aubergine, deze behouden ook goed hun textuur na koelen.
  • Opwarmen is niet noodzakelijk, maar als je dit wilt, doe dit dan kort in een koekenpan op laag vuur om de kip en groenten warm te maken zonder ze te laten uitdrogen.
Allergenen: melk
Geschikt voor: sporters, mediterraan

Meer recepten ontdekken?

Download ons gratis e-book met 20 meal prep recepten!

Download e-book

Inhoudsopgave

Gerelateerde recepten

Ontworpen door NextUX -  Ontwikkeld door Bitmash